PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

5 primerov člankov o razstrupljanju na različne ključne besede

ključne besedePreden se lotimo pisanja članka, blog zapisa ali optimiziranja spletne strani, moramo poiskati primerne ključne besede.  To so besede, ki jih uporabniki različnih brskalnikov vtipkajo, kadar želijo informacije za določene teme. V današnjem blog zapisu bomo predstavili pet različnih člankov na temo razstrupljanje, vendar z različnimi ključnimi besedami.

Najprej smo v Google brskalnik odtipkali ključno besedo “razstrupljanje” in dobili podatek, da to besedo mesečno išče 90 ljudi. Poleg te ključne besede so nam bile zanimive še naslednje: razstrupljanje jeter, razstrupljanje telesa z limono, razstrupljanje telesa na naraven način in razstrupljanje z glino.

Primeri člankov na ključne besede o razstrupljanju

Ko smo raziskali ključno besedo razstrupljanje, smo pogledali še podobne ključne besede: ključna beseda čiščenje telesa ima iskalni volumen 260, podobne besede nekoliko manj. Ubersuggest nam je ponudil naslednje besede na temo čiščenje telesa: čiščenje telesa s peteršiljem, čiščenje telesa s sodo bikarbono in čiščenje telesa z limono.

Odločili smo se pet ključnih besed: razstrupljanje, razstrupljanje jeter, razstrupljanje telesa, razstrupljanje telesa z limono in čiščenje organizma. 

Članek na ključno besedo razstrupljanje jeter

članek na ključno besedo razstrupljanje jeterKljučna beseda razstrupljanje jeter ima iskalni volumen 480. Podobne besede o razstrupljanju jeter, ki so za nas zanimive, so naslednje:

 • razstrupljanje jeter z limono
 • razstrupljanje jeter dieta
 • razstrupljaje jeter od alkohola
 • razstrupljanje jeter recepti
 • razstrupljanje jeter z grenko soljo

Največje povpraševanje z to besedo je v mesecu januarju in nato v pomladnih mesecih, medtem ko v poletnih in jesenskih mesecih zanimanje malo upade. Članek o razstrupljanju jeter smo napisali na dve spletnih straneh.

Članek razstrupljanje jeter na spletni strani popolnaprehrana.si

Na spletni strani popolnaprehrana.si, kjer pišemo o zdravi hrani in zdravem načinu življenja, smo napisali članek o razstrupljanju jeter na naraven način. Jetra lahko očistimo strupov na razne načine, najbolj nežno in naravno jih razstrupimo s pomočjo sadja, zelenjave in zdravilnih zelišč. V tem članku smo podrobno predstavili kako poteka razstrupljanje s sadjem in zelenjavo.

Predstavili smo tudi jabolčni kis za razstrupljanje, kefir in zelišča, ki blagodejno vplivajo na jetra. Članek je bil dolgo uvrščen okoli tridesetega mesta, sedaj se je pomaknil na 15 mesto.

Članek o razstrupljanju jeter na spletni strani unisvet.si

Na spletni strani unisvet.si, smo članek o razstrupljanju jeter posvetili predvsem zeliščem za razstrupljanje jeter. Z zelišči jetra razstrupimo na nežen način, ki ne posega preveč v črevesno floro in prebavo. Podrobno smo predstavili naslednja zelišča:

 • pegasti badelj za čiščenje jeter
 • česen spodbuja jetra k boljšemu delovanju
 • regrat za spomladansko razstrupljanjem jeter
 • uporaba kurkume za razstrupljanje jeter
 • zelje za čiščenje jeter

razstrupljanje jeterO vseh zeliščih smo napisali svoja poglavja, ki smo jih označili z naslovi H1, H3 in H4. Ko je bil članek pred kakšnim letom napisan, ni bil primerno optimiziran, kar se je seveda poznalo na uvrstitvi na Google.

Sedaj je članek optimiziran, naslovi in podnaslovi so pravilno zloženi, prav tako je optimiziran meta opis in slike. Trenutno se je članek iz globokega odzadja prebil na 40 mesto.

Kako smo optimizirali članek na ključno besedo čiščenje organizma?

Ključna beseda čiščenje organizma ima iskalni volumen 30, podobna beseda čiščenje telesa pa ima 260 iskanj. Na spletni strani popolnaprehrana.si, si prizadevamo, da poiščemo čim več podatkov o zdravem načinu življenja. Zaradi tega smo napisali tudi več člankov o razstrupljanju. Posebej smo se lotili teme razstrupljanja jeter in posebej teme o čiščenju organizma. V članku smo najprej opisali kako poteka čiščenje telesa in zakaj sploh pride do zakisanega telesa. V nadaljevanju smo sestavili poglavja, na naslednje ključne besede:

 • ingver za čiščenje telesa
 • jabolko na dan – odžene zdravnika stran
 • vodna kreša in paradižnik
 • limona in regrat
 • jagodičevje za čiščenje organizma
 • česen, brokoli in kislo zelje
 • korenje, čili, čemaž in kopriva za razstrupljanje

O vsakem sadju, zelenjavi in zelišču, smo opisali nekaj nasvetov, kako pomagajo pri razstrupljanju organizma. Članek na začetku ni bil pravilno optimiziran, zato kljub možnosti za lahko uvrstitev ni bil na prvi strani Googla. Sedaj smo članek pravilno optimizirali in takoj se je uvrstitev popravila, tako da je trenutno na 12 mestu.

Poglejte nekaj nasvetov, kako raziščemo ključne besede (1)