PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Biobizz Topmax – Kaj je, kako ga uporabljamo in kaj zagotavlja

Organsko gnojilo in spodbujevalec cvetenja Biobizz Topmax, je 100% ekološka raztopina namenjena fazi cvetenja indijske konoplje. Njegov namen je povečanje energije rastlin marihuane, da lahko prenašajo hranila v cvetove. Poleg tega pa z dovajanjem esencialnih hranil omogoči razvoj debelih in težkih cvetov indijske konoplje. Ogromno pa naredijo tudi fulvične in humične kisline, katere olajšajo hranjenje rastlin.

Biobizz Topmax kaj je in kaj zagotavljaBiobizz Topmax

Gnojilo in booster cvetenja Biobizz Topmax je mešanica humičnih in fulvičnih kislin in ima zelo nizko N:P:K razmerje. To razmerje je NPK (0,1 : 0,01 : 0,1), kar pomeni da ni kaj dosti obogaten z glavnimi makro hranili. Vsebuje pa določene mikroelemente v sledovih kot so Bor (B) 0,011%, Mangan (Mn) 0,001%. Baker (Cu) 0,001%, Železo (Fe) 0,009% in Cink (Zn) 0,004%. Glavna makrohranila pa so dodana v obliki Dušik (N) 0,1%, fosforjev pentoksid (P2O5) 0,01% ter kalijev oksid (K2O) 0,1%.

Fulvične kisline, katere se nahajajo v Topmax gnojilu zagotavljajo zdravo in bujno rast rastlin marihuane. Fulvične kisline so pridobljene iz nahajališč globoko v zemlji. Fulvične kisline so polne hranil saj delujejo kot magnet Kako uporabljamo Biobizz Topmaxza njih. Imajo zelo majhne delce in jih rastlina uporabi kot hrano. Humične kisline po drugi strani so pridobljene iz starodavne snovi Leonardit in so stare 300 milijonov let. Njihovi delci so preveliki, da bi jih rastlina vskala vendar služijo za izboljšanje medija za gojenje.

Kako uporabljamo Biobizz Topmax

Biobizz Topmax je gnojilo in stimulator cvetenja, kateri se lahko uporablja v skoraj vseh sistemih gojenja. Uporabljamo ga lahko v hidroponskem gojenju ali navadnem gojenju v zemlji ali substratu. Lahko ga uporabljamo za indoor gojenje, torej gojenje v zaprtem prostoru ali za outdoor gojenje, torej gojenje v naravi. Uporabljamo ga od prvega dne faze cvetenja pa vse do konca te faze. Začnemo z odmerkom 1 ml na 1 l vode ali hranilne mešanice za zalivanje. Nato dozo postopoma dvignemo, tako da pridemo do 4 ml na 1 l vode v sredini faze cvetenja. Tako dozo ohranjamo vse do konca cvetenja. Če delamo izpiranje ali s tujko “flush” prenehamo dodajati Topmax po desetem tednu cvetenja.

Priporočena je uporaba po Biobizz grow schedule.

Vir: Topmax

Preberite si še: Kaj je Hesi Phosphorus Plus