PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Glajenje gub na obrazu [Z uporabo naravne kozmetike]

Glajenje gub na obrazu je odvisno od odločitve vsakega posameznika. Gube na našem obrazu so lahko znak našega življenja in nekateri so ponosni nanje. Drugi pa imajo radi čim bolj gladek in prožen obraz, vendar brez, da bi posegli po ostrih kemičnih in invazivnih estetskih sredstvih.

Vsi imamo gube na obrazih, vendar se glavne težave z gubami, ki jih vidimo, običajno razlikujejo od osebe do osebe. Včasih so gube bolj opazne na naših čelih, predelu oči, ustnic in brade ali med obrvmi. Spet pri drugih so gube na licih najbolj opazne med vsemi ostalimi gubami na obrazu. Če bi se radi znebili gub, potem preberite, kako si naravno zmanjšati in odpraviti gube na licih.

Ko se staramo, imamo ponavadi gube na predelu ust, licih, pod očmi, čelo in pri smehu. Normalno je, da s staranjem nastanejo gube. To je posledica naše tanjše kože in zmanjšanja kolagena, elastičnosti in kakovosti mišic. Lavera posveča svoje delo izdelavi najboljše naravne nege kože proti staranju z neverjetnimi rastlinskimi sredstvi za lajšanje linij in izboljšanje kože.

Območje, na katerem se na našem obrazu pojavijo gube, se bo razlikovalo glede na obliko obraza, genetiko in življenjski slog. Območje ličnic je del obraza, za katerega pričakujemo, da bo gladek in zaokrožen, vendar se gubice prikradejo na lica kot podaljšek od očesnih gub, nosu, smejanja in ušes. Včasih linije in gube prekrivajo celotno področje ličnic.

Ricinusovo olje za glajenje gub na obrazu

Ricinusovo olje je vrsta rastlinskega olja. Prihaja iz stisnjenih semen rastline ricinusovega olja in se uporablja v številnih kozmetičnih izdelkih in izdelkih za nego kože. Njegove lastnosti so koristne tudi za glajenje gub na obrazu.

Ricinusovo olje ima sicer številne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati gube, vendar neposrednih dokazov, ki to dokazujejo, še ni. Študije pa so pokazale, da je ricinusovo olje učinkovit antioksidant in protivnetno sredstvo – oboje pomaga v boju proti prostim radikalom in lahko upočasni proces staranja kože.

Ricinusovo olje vsebuje maščobne kisline, ki imajo vlažilne, kožne lastnosti in antioksidativne lastnosti. Te maščobne kisline lahko pomagajo tudi zmanjšati gube. Ricinusovo olje ima tudi mehčalne lastnosti, za katere je znano, da pomagajo izboljšati teksturo in zdrav videz kože.

Kako uporabljati ricinusovo olje na koži?

Če želite ricinusovo olje uporabljati za gube, morate kupiti čisti izdelek iz ricinusovega olja, po možnosti iz ekološko pridelanih rastlin ricinusovega olja. Iskanje olja v steklenički s kapalko lahko olajša nanos.

Nekatera olja so za večjo absorpcijo predhodno razredčena z drugimi rastlinskimi olji, pogosto imenovanimi nosilna olja. Ricinusovo olje lahko razredčite sami v razmerju 1: 1 (1-delno ricinusovo olje in 1-delno drugo olje).

Oljčna, grozdna in avokadova olja so dobra priporočila za redčenje

Ricinusovo olje za gube v okolici oči

Ricinusovo olje lahko varno uporabljate okoli in v bližini vaših oči. Mnogi poročajo, da pomaga zmanjšati gube v predelu oči.

 1. korak: Zjutraj očistite kožo obraza in izsušite vso vlago.
 2. korak: Na konico prsta položite eno kapljico ricinusovega olja. Nanesite ga na kožo pod očmi in še posebej na področja, nagnjena k gubam. Pazite, da olje ne pride v oči. Olje lahko nanesete tudi na druga področja obraza, na primer na kožo v bližini zunanjih kotičkov oči, na nos ter med oči.
 3. korak: Olje pustite na koži približno 20 minut, čas, potreben, da se ricinusovo olje vpije v kožo.
 4. korak: Nato nežno operite mesta, kjer ste nanesli olje. Izdelke, kot so vlažilna krema, ličila, pokrivne kreme in druge, nanesite kot običajno.

Te korake ponovite tudi zvečer. Za dolgotrajne koristi vključite te korake v svojo rutino vsak dan.

Ricinusovo olje za gube okoli ust

Če želite izboljšati videz linij nasmeha in gub na območju okoli ust in ustnic, je ricinusovo olje tisto, to kar ste iskali.

Okoli ust

 1. korak: Zjutraj očistite ustnice in kožo okoli ust ter dobro posušite.
 2. korak: Na konico prsta položite eno kapljico ricinusovega olja. Nanesite ga na kožo okoli ust, zlasti na območjih, nagnjenih gubam.
 3. korak: Olje pustite na koži približno 20 minut, čas, potreben, da se ricinusovo olje vpije v kožo. Medtem se izogibajte pitju in uživanju hrane.
 4. korak: Nato si umijte ustnice in kožo okoli ust. Nanesite vlažilne kreme, ličila in druge izdelke kot običajno.

Te korake ponovite vsak večer. Za večji učinek te korake vsak dan vključite v svojo rutino.

Ricinusovo olje za področje čela

 1. korak: Zjutraj očistite kožo čela in dobro posušite.
 2. korak: Na konico prsta položite eno kapljico ricinusovega olja. Nanesite na kožo na čelu, še posebej blizu in okoli obrvi.
 3. korak: Olje pustite na koži približno 20 minut, čas, potreben, da se ricinusovo olje vpije v kožo.
 4. korak: Nato si umijte obraz in čelo. Nanesite izdelke, kot so ličila, kreme in druge, kot običajno.

Te korake ponovite vsak večer. Za večji učinek te korake vsak dan vključite v svojo rutino.

Ricinusovo olje za brado in izrez

Ricinusovo olje lahko pomaga zgladiti povešeno kožo pod brado ali v bližini vratu, čeprav doslej še nobena študija tega ni dokončno pokazala.

 1. korak: Zjutraj očistite obraz, brado in vrat. Nežno posušite, da odstranite vlago.
 2. korak: Na konico prsta položite eno kapljico ricinusovega olja. Nanesite na kožo pod brado in vzdolž vratu. Na konico prsta nanesite še eno kapljico in po potrebi znova nanesite za bolj primerno in enakomerno pokritost.
 3. korak: Olje pustite na koži 20 minut, čas, potreben, da se ricinusovo olje vpije v kožo.
 4. korak: Nato kožo umijte. Uporabite izdelke kot vlažilci, ličila in drugi kot običajno.

Te korake ponovite vsak večer. Vključite te korake v svojo rutino vsak dan vsaj dva meseca za večje koristi.

Ali obstajajo še kakšne koristi ricinusovega olja?

Ricinusovo olje je dobro znana kozmetična sestavina, ki se ne uporablja za glajenje gub na obrazu. Njegova vključitev v številne druge izdelke za nego kože ni naključje. Vsaka najboljša naravna kozmetika v svojih produktih vsebuje tudi ricinusovo olje.

Ostale koristi ricinusovega olja za zdravje in videz vključujejo:

 • protivnetne koristi
 • antioksidativni dodatek
 • zdravljenje aken
 • odvajalo
 • spodbujanje rasti las
 • vlažilna krema za kožo
 • zgoščevanje trepalnic

Kaj morate vedeti pred uporabo ricinusovega olja

Lokalna uporaba ricinusovega olja velja za varno. Lahko pa se pojavijo kožne reakcije in alergije.

Simptomi vključujejo:

 • srbenje
 • pordelost
 • bolečina
 • oteklina
 • izpuščaji

Pred uporabo ricinusovega olja za gube poskusite s testom kožnega obliža, da se prepričate, da niste alergični.

Če se ti simptomi pojavijo med uporabo ricinusovega olja za zmanjšanje gub (ali drugih postopkov nege kože), takoj prenehajte z uporabo. Za kakršno koli kožno reakcijo poiščite zdravniško pomoč ali prvo pomoč.

Glajenje gub na obrazu z uporabo ostalih olj iz ekološke pridelave

Poleg ricinusovoega olja so za preprečevanje in glajenje gub na obrazu zelo dobra še nekatera druga olja iz ekološke pridelave. Uporabite lahko tudi kombinacijo več izmed njih.

Šipkovo olje za glajenje gub na obrazu

Šipkovo olje je eno od najboljših olj za preprečevanje in nego gubic na obrazu. Pridobivajo ga s stiskanjem hladnih semen šipka. Olje iz semen šipka je bogato z vitamini D, C in E. Vsebuje tudi beta karoten. Kožo varuje pred prostimi radikali. Vitamini kožo pomladijo, zmanjšujejo videz brazgotin in pojav gubic.

Jojobino olje za glajenje gub na obrazu

Jojobino olje dejansko sploh ni olje, ampak je sestavljeno iz estrov tekočega voska. To mu daje lastnosti, da je od vseh naravnih olj najbolj podobno sebumu človeka. Ta podobnost strukturi kože človeka in vsebnost vitamina E, mu daje močan antioksidativni učinek. Zato naj bi ne samo omilil gube na obrazu, ampak celo preprečeval njihov nastanek.

Zaključek

Zaradi antioksidantov, maščobnih kislin in vlažilnih lastnosti je ricinusovo olje zaželena sestavina za razvajanje kože. Te lastnosti lahko pomagajo tudi pri glajenju gub. Pred uporabo ricinusovega olja se preizkusite na alergije in prenehajte z uporabo, če imate kakršne koli alergijske ali kožne reakcije. Uporaba Ricinusovega olja je zelo razširjena.

Preberite še: LCHF dieta

(1)HealthLine