PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Hidroponika Ljubljana – Katera gnojila za hidroponiko, lahko kupimo v Growshop Ljubljana

Hidroponsko gojenje rastlin, je gojenje brez uporabe zemlje. Namesto zemlje uporabljamo druge medije za gojenje rastlin, kot so perlit, kokosova vlakna ali kamena volna. Hidroponika ljubljana grinšot nudi vso opremo za hidroponsko gojenje rastlin ter vsa gnojila za hidroponiko. Hidroponika je način gojenja v mediju, skozi katerega teče hranilna raztopina. Pri hidroponskih sistemih, je zelo pomembno, da rastline ne ostanejo brez vode (hranilne raztopine) saj se precej hitro posušijo.

Hidroponika Ljubljana z vso opremo za hidroponsko gojenje

Pri hidroponiki poznamo več sistemov za hidroponsko gojenje rastlin. Tako obstajajo sistemi kot so aquaponika, DWC ali deep watter culture, Ebb & Flood, Autopot, NFT nutrient film technique ter krožni sistemi. Hidroponika sistemi zahtevajo sicer več vzdrževanja ter rahlo večji začetni vložek, kot pri gojenju v zemlji. Vendar pa so ti hidroponika sistemi znani po temu, da nudijo večji pridelek rastlin.

Oprema, katero potrebujemo, je odvisna od sistema hidroponike, katerega izberemo. Pri dodatni opremi je potrebno povedati, da potrebujete tudi pH in EC meter, saj mora biti hranilna raztopina, ki je v mediju za gojenje popolnoma prilagojena za gojenje.

Hidroponika Ljubljana

Katera gnojila za hidroponiko, lahko kupimo v Growshop Ljubljana

Med gnojila za hidroponiko, katera ponuja Growshop Ljubljana najdemo izdelke priznanih proizvajalcev, kot so Plagron, GHE General Hydroponics, Hesi, Canna in druge. Med zelo kvalitetna gnojila za hidroponiko lahko štejemo izdelke GHE Flora, Canna Aqua, Hesi Hydro ter Plagron Hydro.

Hidroponska gnojila so običajno sestavljena iz dveh komponent, katere se zmešajo v hranilni raztopini med seboj. Ob mešanji hidroponskih gnojil moramo vsakič preveriti tudi EC in pH ter ga prilagoditi z dodatki za uravnavanje.

Za primer vzemimo Canna Aqua izdelke, pri katerih najdemo dva izdelka. Prvi izdelek Canna Aqua Vega je hidroponsko gnojilo, katero je namenjeno fazi rasti rastlin. Uporabljamo ga izključno v fazi rasti. Ko želimo, da gredi rastline v cvetenje, znižamo število ur osvetlitve iz 18/6 na 12/12. Takrat zamenjamo gnojilo Canna Aqua Vega z gnojilom za cvetenje Canna Aqua Flores, katero rastlinam nudi hranila za cvetenje.

Napisano po članku https://originhydroponics.com/best-fertilizer-nutrients-for-hydroponics/