PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

3 super ideje za animacijo zaposlenih

Za vse, ki v mesecih, ko so zaposleni bolj v mislih pri raznovrstnih zaključkih, zabavah in počitnicah (govorimo predvsem o mesecu Decembru), smo spodaj pripravili zanimive ideje za animacijo zaposlenih (ki pa jih lahko uporabimo ne samo kot zgolj animacijske programe za naše zaposlene, temveč tudi za motivacijo, druženje, sprostitev, nabiranje nove energije in podobno).

V decembru bo verjetno za zaposlene še najboljša animacijska ideja program povezan z Božičem. Na teambuilding Croatia ponujajo tak program, kjer se zaposlene, ki se jih povabi na Božično zabavo v nek bar ali pub, na velikem ekranu, po ekipah, sprašuje o najrazličnejših vprašanjih, ekipe pa svoje odgovore podajajo na podlagi tablice. Tako je v to idejo vključena najsodobnejša tehnologija, vprašanja pa so izredno zanimiva za vse udeležence  v pubu.

Na spodnji sliki lahko vidite, da je takšna ideja odlična za zabavo:

ideje za animacijo zaposlenih

Druga ideja za animacijo zaposlenih je npr. nek kulinarični dogodek, na katerem morajo zaposleni, po navodilih animatorja, pripraviti kar se da okusno in odlično kosilo ali večerjo za svoje zaposlene, pripravljeno hrano pa nato oceni strokovna žirija (ki je lahko sestavljena iz zaposlenih, vodstva ali pa kombinacije obojih).

kulinarični team building

Na kulinaričnem druženju in animaciji se krepi kreativnost zaposlenih, vzdušje je zabavno in sproščeno, še bolj pa bo začinjeno, če dogodek vežemo na dodeljen čas, v katerem morajo zaposleni pripraviti okusno kosilo. Lokacija animacijskega dogodka je izbrana glede na željo posameznika oz. podjetja, ta ideja pa se priporoča predvsem za razno razne konference, seminarje ter letne in zimske piknike.

Tretja ideja za animacijo zaposlenih se imenuje odkrivanje skrivnosti mest in je odlična ideja za podjetja, ki imajo veliko zaposlenih. Sama igra pa lahko traja različno dolgo, od ene ure pa vse tja do treh ur.

Ideja je odlična, ker se jo lahko uporabi kot pred dogodek pred kakšnim seminarjem, je pa bolj primerna za team building dogodke, ki so organizirani v večjih mestih in krajih, saj gre pri tej ideji za odkrivanje skrivnosti posamenzih mest, odkrivanje značilnosti, degustacijo, itd…

odkrivanje skrivnosti mest