PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Pisalna miza v dnevni sobi

Nemalokrat je potrebno v dnevno sobo, zaradi najrazličnejših razlogov, postaviti pisalno mizo. Bodisi, ker gre za pomanjkanje prostora za pisalno mizo v drugih prostorih, bodisi smo v dnevni prostor prinesli stvari, ki bi jih v večernem ali popoldanskem času, želeli opraviti v dnevni sobi. Zato je spodaj opisanih nekaj nasvetov za vse, ki jih zanima pisalna miza v dnevni sobi.

V odvisnosti od velikosti razpoložljivega prostora v dnevni sobi, je pri umeščanju le te v dnevni prostor potrebno upoštevati naslednje:

Potreba po velikosti pisalne mize v dnevni sobi

V večini primerov, v dnevno sobo, kot dodatno ali sploh prvo, pisalno mizo, postavimo manjšo računalniško mizo. In še to najraje postavimo v kot.

Razlog za to se skriva v tem, ker pač v dnevnih prostorih ne opravljamo osnovnega pisarniškega dela, pa tudi za otroke pisalna miza v dnevni sobi ni mišljena za opravljanje domačih nalog ali učenje.

Pisalne mize v dnevnih sobah so praviloma manjše, računalniške, pogosto pa celo brez dodatnih predalov in regalov, saj jih potrebujemo zgolj za občasno delo ali posedanje za računalnikom.

Zato je velikost pisalne mize v dnevni sobi v povprečju majhna.

Zelo, zelo dosti takšnih pisalnih miz, primernih za dnevne sobe, boste našli na povezavi Pohištvo123/pisalne mize , kjer se njihove cene začnejo že pri dobrih 50€ in naprej. Nekatere izmed njih je celo mogoče zložiti in s tem v dnevni sobi ne izgubimo prostora, saj pisalno mizo uporabimo samo, ko jo rabimo.

zložljiva pisalna miza

Zložljiva pisalna miza (za dnevno sobo)

Potreba po praktičnosti uporabe pisalne mize v dnevni sobi

V odvisnosti od potreb po pisalni mizi v dnevni sobi, bi lahko rekli, da se pisalna miza za dnevno sobo, lahko loči na računalniško mizo, osrednjo pisalno mizo, pomožno mizo ali mizo za knjige in časopisje. Seveda se pa glede estetike pisalne mize za dnevne prostore ločijo še na druge, a o tem v zadnjem poglavju, v nadaljevanju.

Če bomo pisalno mizo v dnevnem prostoru potrebovali pogosto, in, če imamo nanjo namen odlagati en kup reči, je bolje, da izberemo takšno, ki ima dodatne regale, zaprte predale in podobno, da ne zgledajo stavri odložene na mizi, preveč naloženo.

Če je naš življenski stil takšen, da dnevno sobo obiskuje ogromno gostov in ljudi, sami pa mizo resnično potrebujemo za delo in odlaganje pomembnih dokumentov, si omislimo v dnevni sobi, preprosto mizo, ki ima dodatno ključavnico.

pisalna miza s ključavnico

Pisalna miza s ključavnico

Pisalna miza v dnevni sobi in estetika

Glede estetike in stila opreme dnevne sobe, ne bo narobe, če izberemo za naš dnevni prostor, takšno pisalno mizo, ki oblikovno, materialno, stilsko, barvno in še kako drugače, ustreza ostalemu pohištvu v dnevni sobi.

Celoten pregled različnih stilov dnevnih sob, ločenih glede na barve, materiale, postavitev in razporeditev elementov v dnevnih sobah, si lahko ogledate na povezavi Mizarstvo.si.

Pisalna miza v dnevni sobi

Dizajnerska pisalna miza v dnevni sobi.

O opremljanju pisalnih miz, posebej primernih za dnevne sobe, je potekala prav zanimiva in živahna debata tudi na seminarju pohištvenih priložnosti.