PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev, tudi na področju Slovenije

Podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev

Ko se končno odločite prevzeti nadzor nad gledanjem televizije in izberete IPTV, vas lahko zmedejo vse kratice, okrajšave in besede, ki jih pri tem najdete. Ta kratek vodnik vam bo pomagal pri “dekodiranju” izrazov, kot so IPTV, STB, CDN in več. Če pa bost po tem, ko boste prebrali naš vodnik o IPTV,  še vedno imeli vprašanja, bo podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev oz. njihovi svetovalci poskrbeli, da boste dobili vse informacije, ki jih potrebujete za izbiro ustreznega sistema za dostavo vsebin.

Podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev

CDN, IPTV, OTT, STB, VOD? Podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev pozna vse odgovore…

Zakaj je dobro, da poznate vse to

Ko začnete razmišljati o tem, da želite internetno televizijo v svojem domu, boste odkrili številne različne možnosti in konfiguracije, ki so vam na voljo. Včasih pa to lahko precej zmede, še posebej, če niste prepričani in ne razumete točno, za kaj natančno gre. Tako kot večina stvari na internetu, obstaja veliko “sleng” besed, kratic in okrajšav, ki se uporabljajo v terminologiji IPTV. Poznavanje, kaj pomenijo te kratice in kaj pomenijo, vas lahko naredi bolj obveščene, pomaga pametno izbrati in pridobiti sistem za dostavo vsebin, ki ga dejansko potrebujete in ga želite uporabljati.

Okrajšave, akronimi in “sleng” besede, ki se uporabljajo v vezi z IPTV
CDN – Content delivery network

To je sistem, s katerim se vsebine prenašajo na vaš televizor. Omrežje z njimi oskrbujejo strežniki, nameščeni po vsem svetu. Potrošnikom priskrbijo vsebine, ne glede na katerem koncu sveta živijo in kakšno vsebino želijo gledati. V omrežje je vključeno vse, od izvora vsebina, kjer je le ta shranjena, do končnega uporabnika, ki jo predvaja.

IPTV – Internet Protocol TeleVision

To je način dostave vsebin na televizijo preko interneta, v nasprotju z anteno, radijskimi signali ali kabli. IPTV uporablja internetni signal vašega domačega omrežja, da prenaša vsebino na vašo televizijo. Sistema za dostavo vsebine deluje s pomočjo IPTV Set Top Box sprejemnika.

OTT – Over The Top

Kratica OTT je izraz, na katerega boste naleteli, ko bo govora o internetni televiziji. Gre za vsebine, ki so poslane preko interneta, brez da pri tem posredujejo distributerji. To postaja vse bolj pogosto v internetni dobi, z več vsebinami, ki so na voljo za ogled brez uporabe sistemov, kot je video na zahtevo, uporabe Set Top Box naprav ali igralnih konzol.

STB – Set Top Box

Set Top Box (STB) je del sistema za dostavo vsebine za internetno televizijo. Ta naprava se običajno priključi na obstoječ televizijski aparat in televizor tako postane medijski center za zabavo, kjer lahko dostopate do televizije v živo, radia, filmov na zahtevo, gledate vsebine z zamikom, uporabljate aplikacije in spletna mesta, kot sta na primer YouTube in Netflix.

VOD – Video On Demand

To je video vsebina, ki je na voljo za predvajanje, ko si jo potrošnik želi pogledati. To lahko vključuje televizijske oddaje, filme ali druge video vsebine. Video na zahtevo omogoča gledalcu nadzor nad njegovimi navadami gledanja televizije, vključno z možnostjo določanja želenega časa začetka in konca ogleda. To je za mnoge uporabnike precej bolj priročno kot “živa televizija”. Za VOD se uporablja internetna povezava, ponuja pa vsebine, kadarkoli in kjerkoli si jih uporabnik želi ogledati.

Za dodatne informacije vam je na voljo podjetje Nevron, ponudnik IPTV storitev, ki je eno izmed vodilnih na tem področju.