PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Kaj vse se je mogoče naučiti na različnih tečajih za digitalni marketing [prikazi s primeri]

Zanimanje za tečaje za digitalni marketing, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini, iz leta v leto narašča, še posebej v zadnjem času, pa želi vedno več interesentov za udeležbo na najrazličnejših tečajih, vedeti kaj bodo na posameznem izobraževanju na področju digitalnega marketinga prejeli, saj se znanja iz različnih področjih digitalnega marketinga, nenehno dopolnjujejo, pa tudi na tečaje za digitalni marketing, prihajajo udeleženci z najrazličnejšimi predznanji.

Če pogledate trend naraščanja zanimanj za digitalni marketing (spodaj), vam bo hitro jasno zakaj zanimanja za tečaje iz celotnega področja digitalnega marketinga, skozi vsa leta, naraščajo:

NAMIG: Glede na to, da je digitalni marketing, dosti večje in širše področje kot zgolj spletni oz. online marketing, saj zraven spletnega marketinga, vključuje še email marketing, marketing na družabnih omrežjih, outdoor digitalno oglaševanje, storitve oglaševanja preko najrazličnejših digitalnih displayev, oglaševanje preko sms in mms sporočil, youtube in na sploh video oglaševanje, itd…, je zgornja slika dokaz, da se celotno področje digitalnega marketinga, razvija z bistveno hitrješim porastom zanimanja za izvedbo tečajev iz različnih področij digitalnega marketinga.

Kot torej vidite, da digitalni marketing in interes za tečaje in izobraževanje v dgitalnem marketingu, vse skozi narašča, je logična posledica tega, da so posamezna izobraževanja za digitalni marketing, iz leta v leto, dražja in pa tudi vedno bolj različna.

Sicer so se v tujini nekoliko bolj kot doma, zelo “prijeli” t.i. individualni tečaji za digitalni marketing (t.i. mentorstva za optimizacijo spletnih strani, izobraževanja za Amazon prodajo, WordPress tečaji), načeloma pa tako doma v Sloveniji, kot v tujini, izobraževanja za digitalni marketing organizirajo in redno izvajajo najrazličnejše organizacije, izobraževalne ustanove in posamezniki (praktiki/specialisti, ki na različnih področjih digitalnega marketinga, tudi sami delujejo na internetu).

Kaj si lahko spodaj, tisti, ki se zanimate za tečaje in izobraževanja, preberete o različnih tečajih….

Kakšna so konkretna znanja, ki jih je moč pridobiti na različnih tečajih za digitalni marketing – prikazi s primeri

Kot rečeno v uvodu, je v odvisnosti od posameznega tečaja za digitalni marketing, moč pridobiti udeležencem najrazličnejša znanja, so pa praviloma bolj specifična znanja posredovana na bolj specifičnih tečajih, ki so praviloma tudi organizirana z manj udeleženci ali kot individualna izobraževanja.

Največ tečajev za digitalno trženje se pravzaprav organizira za začetnike v digitalnem marketingu, kjer je tudi največ zanimanj in obiskovalcev, različni ponudniki tečajev, pa v odvisnosti od svojega podajanja znanj, omogočajo tudi pridobitev najjrazličnejših certifikatov in potrdil o opravljenih izobraževanjih in tečajih.

Spodaj so s primeri prikazane nekatere dodane vrednosti, ki jih prinaša udeležba na specifičnih tečajih za digitalni marketing

Kaj se udeleženci naučijo na tečajih za spletno optimizacijo (SEO)

Tečaji za optimizacijo spletnih strani ponujajo naslednja znanja:

  • razumevanje razlik med ključnimi besedami, ki jih uporabniki iskalnika Google, vtipkujejo v Google ter njihov pomen za večanje naravne, t.i. organske vidnosti spletne strani na Googlu
  • kaj je seo optimizacija spletnih strani
  • kako se optimizira spletna trgovina
  • kako se pišejo blogi za spletne strani, po aktualnih SEO pravilih
  • kako postanete boljši SEO pisec, itd…

NAMIG: Prispevek o tem kako pisati SEO optimizirana besedila za splet, smo objavili na povezavi, sicer pa smo tudi nekaj primerov dobrih SEO praks, objavili v članku, na drugi povezavi. Še dodatnih 5 primerov SEO optimizacije, smo objavili v tretjem prispevku, kjer prikazujemo kako se pišejo t.i. SEO članki.

Če si želite konkretno ogledati nekatera SEO pravila, ki jih udeleženci spoznajo na tečajih za spletno optimizacijo, poglejte spodnjo sliko:

Preko SEO tečajev lahko online trgovina odkrije aktualne onsite SEO rezerve [primer: ponudba barski stoli trgovine Pohištvo123.si]

tecaj seo optimizacije

Udeleženec tečaja za spletno SEO optimizacijo, npr. online trgovina s pohištvo, Pohištvo123.si, na tečaju za SEO, izve za SEO orodja, ki mu pomagajo hitreje odkriti t.i. onsite SEO rezerve, preko katerih lahko izboljša optimizacijo posameznih url naslovov v svoji trgovini.

Na zgornji sliki lahko trgovina Pohištvo123.si, pride do ugotovitve ali ima ustrezno SEO optimizirane naslove (title), meta opise, ali so url-ji indeksirani in ali so kanonične oznake urejene SEO ustrezno. V primeru ponudbe, kjer trgovina Pohištvo123.si, predstavlja svoje barske stole, so vsi 4 onsite SEO elementi, urejeni ustrezno.

Prikaz nekaterih znanj, ki jih pridobijo udeleženci WordPress tečajev

Glede na to, da je WordPress CMS platforma, pravzaprav najbolj priljubljena spletna platforma za upravljanje vsebin na spletnih straneh, na svetu (slika spodaj), se ne gre čuditi dejstvu, da so zanimanja za tečaje wordpressa, pravzaprav ena izmed najbolj pogostih… Pri čemer se vedno več udeležencev zanima za wordpress tečaj s SEO optimizacijo, saj obvladovanje WordPressa brez upoštevanja SEO optimizacije, ne prinaša optimalne dodane vrednosti spletni strani, ki jo v WordPressu tudi postavimo:

uporaba wordpressa

Primer uporabnih znanj za WordPress na primeru spletne strani za poročne šopke ter poročno dekoracijo, Sanjski-Sopek.si

Ne glede na to, ali udeleženci WordPress tečajev, bloge za svoje spletne strani, pišejo že dlje časa ali šele začenjajo z blogom v WordPressu, pravzprav obstoji v vsakem objavljenem blogu nekaj rezerv s katerim lahko vsak blog postane še boljši.

Krasen primer odlično spisanega besedila (na podlagi znanj iz upravljanja z WordPressom), je primer besedila, ki ga boste našli na vstopni spletni strani Sanjski-Sopek.si, ki vključuje odlično spisano pozdravno besedilo o poročnih dekoracijah in poročnem cvetju, zgodba ustvarjalke Metke, ki ustvarja unikatne poročne šopke, opis izvrstnih poročnih dekoracij, ki jih kreira ter tudi povezavo do bloga Sanjski-Sopek.si, kjer so, med drugim, redno objavljani tudi glavni poročni trendi, najlepši šopki, itd….

sanjski sopek

Katera znanja prinašajo tečaji iz prodaje na Amazonu

Amazon, kot največja online platforma za spletno prodajo, na svetu, je nedvomno, ena od najbolj zanimivih platform preko katere želi prodajati zelo veliko število podjetnikov, tudi iz Slovenije. Izobraževanja in tečaji za prodajo na Amazonu načeloma udeležencem pojasnjujejo osnove kako sploh deluje prodaja na Amazonu, kako si prodajalci pripravite tržne analize, katera orodja uporabite za prodajo, kako pripavite izdelke za Amazon prodajo, kako testirate Amazon trg in kako izvajate marketing na Amazonu. Podjetja in posamezniki, ki želite prodajati na Amazonu, boste en tak tečaj za prodajo na Amazonu, našli na povezavi, sicer pa se prodaja na Amazonu, priporoča za vse podjetnike in spletne trgovine, ki ste svojo spletno prodajo že osvojile na domačem, slovenskem trgu, npr. na Googlu in vseh ostalih platformah (družabna omrežja, email marketing,…).

Primer potencialne rezerve za razširitev prodaje na Amazon (podjetje Topkinalat.hu, ki prodaja ovitke za telefone na madžarskem Googlu)

TopIzbira.si je ne samo Slovencem, ampak tudi v tujini, eno od bolj poznanih podjetij, ki odlično prodaja svoje ovitke za telefone, npr. na slovenskem, hrvaškem, češkem in tudi madžarskem Googlu.

Če boste preverili njihove uvrstitve online trgovin na Googlu, boste videli, da je trgovina uvrščena na vseh omenjenih trgih, na prvi strani Googla, hkrati pa vrhunsko prodaja trgovina TopIzbira tudi preko družabnih omrežij (Instagram & Facebook).

Njihov potencial, ki ga nedvomno lahko prepozna udeležba na kakšnem tečaju za digitalni marketing na Amazonu, je zagotovo vzpostavitev prodaje tudi na Amazonu, saj se za ovitke za telefone, na Amazonu, zanima še večja bistveno gruča ljudi iz celega sveta, kot kupci iz zgoraj omenjenih trgov. TopIzbira je slovensko podjetje, a na madžarskem Googlu, se pozicionira s svojo madžarsko podružnico telefontokok Topkinalat.hu:

telefontokok topkinalat

Kakšna znanja pridobijo poslovni subjekti na skupinskih tečajih za digitalni marketing

Skupinska predavanja, delavnice, seminarji in tečaji za digitalni marketing, so ponavadi, kljub temu, da so podkrepljeni z številnimi, najrazličnejšimi prikazi dobrih praks, v digitalnem trženju, usmerjena in osredotočena na podajanje osnovnih znanj, razen v primerih, ko so izvedena v več delih (tudi več dni).

Takšnih tečajev za digitalni marketing se ponavadi udeležujejo različno veliki poslovni subjekti, nemalokrat pa so tovrstna predavanja in izobraževanja segmentirana ne zgolj po tematikah, ki se na njih obravnavajo, teemveč tudi glede na velikost poslovnih subjektov, panogo posameznih subjektov ter bonitetne ocene posameznih subjektov.

V nekaterih primerih večji poslovni subjekti tečaje za digitalni marketing organizirajo specifično za svojo panogo, kar v svojih podjetjih (v obliki team building predavanj in programov, v obliki tečajev za zaposlene v marketingu in prodaji), še največ tovrstnih tečajev za trženje v digitalnem svetu, pa izvedejo podjetja v finančnih, zavarovalniških in upravnih ter izobraževalnih panogah. Primer vzornega, velikega podjetja in skupine, ki velika sredstva, vsako leto vlaga na področje digitalnega izobraževanja, je skupina TriglavSkladi.si.