PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

O Občini Ajdovščina

Posebnosti okolja so lahko priložnosti

Občina Ajdovščina je gospodarsko, izobraževalno in kulturno središče Vipavske doline. Ima ugodno prometno lego v zahodni Sloveniji blizu državne meje z Italijo in šteje več kot 18.000 prebivalcev.

Bogata kulturno zgodovinska dediščina tega območja pripoveduje o prvih naselbinah v sredini 2. tisočletja pr. n. št., o pomembnosti rimske utrdbe Castra v času rimskega cesarstva, o prvem živahnem obrtniškem dogajanju v 16. in 17. stoletju, pa o umetniških delih nastalih v baroku in ekspresionizmu … Dvorci, gradovi, cerkve, tipična kraška arhitektura in številne druge znamenitosti pričajo o življenjskem utripu v prejšnjih obdobjih. Pestro družbeno in kulturno dogajanje pa tudi danes poživljata trge, ulice in dvorane ajdovske občine.

Rodovitna zemlja in razvita industrija sta na tleh Vipavske doline že po tradiciji živeli v simbiozi in plemenitili ena drugo. Gospodarno in odgovorno ravnanje z zemljo je v zadnjih letih botrovalo ideji o razvoju industrije z visoko tehnologijo. Kljub gospodarski razvitosti in relativno velikemu številu industrijskih podjetij je občina Ajdovščina postala prijazna za življenje, tudi zaradi načrtne gradnje bivanju prijaznih stanovanjskih kompleksov. Danes je poznana kot prostor številnih možnosti za izrabo prostega časa. Veliko pozornosti posveča urejanju sprehajalnih, planinskih in kolesarskih poti ter primernih športnih objektov za izvajanje raznovrstnih aktivnosti.

Občina Ajdovščina predstavlja v vse smeri razvito okolje z visoko postavljenimi standardi o kakovosti bivanja.

… in dober zgled

Prihodnost ustvarjamo sami

Ljubim izzive. Izzivi dajejo življenju barvo in smisel. In vsako obdobje prinese nove.

Če preletim svojo podjetniško pot, lahko rečem, da sem delal zelo različne stvari. V študentskih letih sem se skoraj profesionalno ukvarjal s fotografijo, kasneje pa še s tiskarstvom, organizacijo koncertov, izdeloval sem tudi motorne zmaje. Vedno sem si prizadeval uresničevati zamisli, ki so se porodile kot odgovor na potrebe okolja. Kot pozoren opazovalec sem te potrebe prepoznal in ponudil ustrezne rešitve.

Velikokrat nisem bil zadovoljen s trenutno situacijo in zato sem stvari spreminjal. Nemalokrat sem moral spreminjati tudi družbene norme. Včasih je bila pot lažja, včasih zahtevnejša, a nikoli lagodna. Z gotovostjo trdim, da je potrebno kljub zaprekam vztrajati in verjeti vase, v svojo zamisel ter z vso močjo delovati v smeri uresničitve te zamisli.

Danes v podjetju Pipistrel skrbno načrtujemo in izdelujemo ultra lahka letala. Z lastnim znanjem in inovacijami jih izboljšujemo. Vedno sem prepričan, da lahko stvari naredimo še bolje.

Rad si postavljam visoke cilje. Rad letim visoko, vse višje.

Ivo Boscarol,
direktor podjetja Pipistrel d.o.o. Ajdovščina
in svetovni konstruktorski prvak v kategoriji dvosedežnih ultralahkih letal na svetovnih letalskih igrah v Španiji leta 2001