PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Razdalje so vse krajše

Podjetniška cona Gojače je v smeri Ljubljane in v smeri Italije povezana s sodobnim cestnim omrežjem, ki omogoča preprost dostop do cone. V poslovnem svetu je hitro premagovanje razdalj izrednega pomena, zato bližina meje z Italijo predstavlja dodatne prednosti. Do mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba potrebujete le 10 minut vožnje z avtomobilom. Samo v eni uri se lahko pripeljete na tri mednarodna letališča – na Brnik, v Trst ali v Benetke. In samo v nekaj urah ste lahko kjerkoli v Evropi.

Dobre cestne in zračne povezave nadgrajuje železniško omrežje, ki omogoča varčen transport blaga in tovora. Bližina koprskega pristanišča doprinaša možnost pomorskih povezav z drugimi kontinenti. Že ustaljene logistične relacije lahko bistveno pripomorejo k temu, da postane Podjetniška cona Gojače lokacija mednarodnega pomena. Odprtost, dostopnost in raznovrstna prometna povezanost so poglavitne prednosti Podjetniške cone Gojače.

 

Podjetniška cona Gojače se nahaja v občini Ajdovščina, v bližini večjih gospodarskih središč. Od mesta Ajdovščina je oddaljena 12  kilometrov, od Nove Gorice 18 kilometrov. Do glavnega mesta Ljubljana potrebujete z avtomobilom le eno uro vožnje, do Kopra  pa še manj. Razdalje bodo še krajše, ko bo konec leta 2007 med Vipavo in Razdrtim zgrajen zadnji del hitre ceste H4.

Podjetniška cona Gojače leži pri naselju Selo, neposredno ob izvozu s hitre ceste H4 (Vipava – Vrtojba).