PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Podjetniška priložnost na področju prodaje pohištva

Spodaj so objavljeni povzetki iz seminarja Podjetniške pohištvene priložnosti na območju Nove Gorice in Ajdovščine in v bližini italijanske meje.

Podjetniška cona Gojače nudi seveda urejena komunalna zemljišča za ureditev najrazličnejših podjetniških dejavnosti v občini Ajdovščina. Je pa ob tem treba povedati, da v okviru razgrnitve idej potekajo tudi najrazličnejše podjetniške aktivnosti in seminarji, ki združujejo podjetnike z že utečenimi posli na področju delovanja v Sloveniji in bližnji Italiji in pa tudi podjetniški seminarji za priložnosti, ki se na območju podjetniške cone, tudi trenutno ponujajo.

Podjetniške pohištvene priložnosti v zahodni Sloveniji

podjetniške pohištvene priložnostiTako je v okviru podjetnikih priložnosti nastal seminar  v dejavnosti pohištva, ki je kot proizvodno pohištvena in oblikovalska dejavnost, obstajala na območju občine Ajdovščina že vrsto let v nekdanji Jugoslaviji. Ko poznamo, da je na tem območju bilo ogromno podjetij ravni iz lesarsko pohištvene industrije.

Pohištveni gosti na seminarju podjetniške priložnosti v Ajdovščini (iz področja lesarstva in notranje opreme)

Zaradi bližine italijanskega trga, ki že vrsto desetletij narekuje pohištvene trende in smernice razvoja podjetništva na področju pohištvene branže, je lokacija na območju PC Gojače, gostila same znane slovenske udeležence pohištvene branže, od tistih, ki pri pohištvu sodelujejo na prodajni strani (slovenski znani spletni prodajalec pohištva, ki je svoje začetke na področju prodaje pohištva začel ravno s prodajo regalov in notranje opreme za dnevne sobe ter prodajo cenovno ugodnih vzmetnic, Pohištvo123) obenem pa smo med udeleženci seminarja za pohištveno podjetniške priložnosti uspeli srečati tudi ponudnike na proizvodni in montažni strani pohištva. To so bili družba, ki se ukvarja z izdelavo in prodajo garderobnih omar po meri, kjer osnovni izzivi za priložnost prosperiranja na zahodnih trgih izhajajo predvsem iz bližine lokacije meje z Italijo ter sposobnosti managementa, da vzpostavi operativno montersko ekipo, ki lahko pohištvo, izdelano v Sloveniji in po naročilu, plasira na zahodni, zahteven, italijanski trg.

Na seminarju se je predstavilo tudi podjetje Steklarstvo Breg iz Maribora. Gre za podjetje s 30 letno tradicijo, ki se je specializiralo predvsem za izdelavo projektov po meri in naročilu, kot so: kuhinjska stekla, steklene tuš kabine, steklena vrata v drsni in klasični izvedbi, steklene stopnice, ograje, nadstreški

Dodatni program: Svetovanje na področju ležišč in zdravega spanja

Kot dopolnilo programu za podjetniške pohištvene priložnosti, predvsem na področju spalnega programa, se je med odmorom odvijala delavnica na temo zdravega spanja, kjer so gostje iz spletne trgovine Pohištvo123.si, udeležencem odgovarjali predvsem na vprašanja povezana z zdravim spanjem in na vprašanja povezana z izbiro ustrezne vzmetnice, glede na vrsto in tip spanja, ki ga ima posameznik. Ob tem so bile opravljane meritve optimalnega spanja in spalnega položaja posameznikov, glede na njihovo težo, starost, spalne navade in ustreznost vzmetnice, primerne za posameznike.

Ob tej priložnosti so se udeleženci imeli priložnost spoznati z najnovejšimi podjetniškimi izzivi, ki jih trenutno prinaša pohištvena branža in industrija, ki pa izhajajo iz tega, da je po koncu recesijskega obdobja, nastalo ogromno priložnost za ponoven zagon nekdanjih slovenskih pohištvenih velikanov. Ki pa so hranili nekatera zdrava jedra in so sposobni razvijati svoj posel tako na domačem trgu, kot tudi v tujini.

Oznake besedila: podjetniške pohištvene priložnosti