PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Katere so najboljše luči za gojenje konoplje in kako jih uporabljamo

Za gojenje konoplje v zaprtih prostorih želimo izbrati najboljše luči za gojenje konoplje indoor. Ko gojimo v zaprtih prostorih moramo upoštevati kar nekaj faktorjev da bo gojenje uspešno. Predvsem govorimo o  primerni vlagi v growbox-u, prezračevanju ter najbolje izbranih lučeh za gojenje konoplje. Luči izbiramo glede na velikost growboxa ali prostora v katerem gojimo konopljo. Odločiti se moramo tudi, kateri tip luči bomo uporabili, saj jih je na izbiro kar nekaj.

Luči za gojenje konoplje – Katere so najboljše luči za indoor gojenje

luči za gojenje konoplje

Kot smo že omenili, izbiramo luči glede na velikost prostora v katerem gojimo marihuano. Tip luči, katere bomo izbrali za gojenje pa moramo izbrati glede na potrebe in seveda ceno. Poglejmo si najboljše luči za gojenje konoplje, glede na ceno in kvaliteto teh luči. Luči s katerimi lahko gojimo indijsko konopljo so sledeče:

CFL luči

Najcenejši tip luči in hkrati tudi najslabši, saj je izkoristek zelo slab in jih je potrebno držati zelo blizu rastlin konoplje. Pridelek je pod temi lučmi zelo majhen in tudi njihova poraba električne energije je izjemno majhna. Cena CFL sijalk je zanemarljiva.

MH sijalke

Te luči za gojenje konoplje lahko uporabljamo le za fazo rasti indijske konoplje, saj oddaja le modro svetlobo. Ta svetloba je primerna le za fazo vegetacije in v fazi cvetenja naredi premalo pridelka. Poraba elektrike je precej visoka a dosegajo zelo dobre rezultate. Cena MH sijalk je srednje visoka.

HPS lučiLED luči za gojenje konoplje

To so sijalke, katere dajo največ pridelka a so primerne le za fazo cvetenja indijske konoplje. Oddajajo rdeči spekter svetlobe in bolj malo modrega, zato za rast niso primerne. Poraba el. energije je precej visoka, vendar zato tudi naredijo obilo pridelka. Cena HPS sijalk je visoka, vendar jo kompenziramo s visokim pridelkom.

LED luči

LED uči so luči novejše tehnologije, katere dajejo zelo dobre rezultate, vendar za sedaj slabše kot pri MH in HPS. Nakupna cena teh sijalk je višja kot pri MH in HPS, vendar imamo pri takem sistemu manj težav s hlajenjem luči.

HPS Agro luči za gojenje indijske konopljeHPS Agro sijalke – najboljše luči za gojenje indijske konoplje

Pomembna omemba so HPS Agro sijalke za gojenje konoplje. To so luči, katere oddajajo tako modri kot rdeči spekter svetlobe. Zato so primerne za gojenje konoplje v fazi rasti in v fazi cvetenja. Njihova cena je nekaj višja a so vredne vsakega eura. Pridelek pod njimi je obilen in se investicija hitro poplača. (1)

Kako uporabljamo luči za gojenje konoplje

CFL sijalke uporabljamo lahko za rast in cvetenje indijske konoplje. Najbolje je uporabiti CFL 4.500 K za fazo rasti ter druge CFL 2.700 K za fazo cvetenja

MH luči uporabljamo izključno za fazo rasti konoplje, ko želimo da konoplja preide v fazo cvetenja jih zamenjamo za HPS sijalke.

Kako uporabljamo HPS sijale smo napisali v zgornjem stavku, saj se MH in HPS zamenjujejo med seboj.

 

LED luči za gojenje konoplje imajo vgrajene diode za rast in diode za cvetenje. Zato teh luči ne menjamo za fazo rasti in za fazo cvetenja, saj imajo 2 luči v eni.

Enako kot z LED lučmi je z HPS Agro lučmi. Uporabljamo jih skozi cel življenjski ciklus indijske konoplje. Po našem mnenju so HPS luči za gojenje konoplje najboljša izbira. (2)