PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

SEO optimizacija spletnih strani [Primeri dobrih praks]

Spodaj je za vse, ki vas zanima SEO optimizacija spletnih strani, predstavljenih nekaj primerov dobrih praks. Iz prikazanih primerov boste videli kako pravilno optimizirate SEO naslov in meta opis, zato, da več uporabnikov Googla, klikne na vašo spletno stran, kako se izvaja SEO optimizacija spletnih strani na področju pisanja SEO besedil (zato, da uporabniki in obiskovalci spletne strani dlje časa ostanejo na vaših spletnih straneh) in še drugi triki, ki vam pomagajo, da je vaša SEO optimizacija strani, bolj učinkovita.

Dodatno: 5 primerov optimizacije spletnih strani s SEO članki

SEO optimizacija spletne strani za team building

Spletna stran, ki med ostalo ponudbo, predstavlja in na internetu trži tudi team building programe, je npr. spletna stran Trnulja.com. Iz vidika SEO optimizacije spletnih podstrani, povezanih s ponudbo programov za team buildinge, lahko iz opisa enega izmed team building programov (npr. vožnja z električno kočijo), opazite, da SEO optimizacija vsebine vseh team building programov vključuje unikatne SEO opise programov, optimizirane SEO naslove in optimizirane meta opise. Vsak team building program ima tudi ustrezno število, s pravilno označenimi alt tagi, s ključnimi besedami, optimizirane slike.

seo optimizacija spletnih strani
SEO optimizacija spletnih strani je v prvi vrsti skrb za ustrezen SEO naslov, ustrezen SEO meta opis in skrb za ustrezno, po SEO pravilih, spisana besedila. Vir slike: Ahrefs

Seo optimizacija spletne strani za poroko, poročne šopke in prstane

Na spletni strani Sanjski-Šopek.si, je iz vidika SEO optimizacije spletne strani, optimizirana tako spletna stran kot tudi njena poddomena, na kateri je postavljena trgovina Sanjski-Šopek.

Glede na to, da je Sanjski sopek, eden izmed vodilnih slovenskih ponudnikov organizacije porok, ki je obenem specializiran predvsem za poročne šopke in dekoracijo porok, je razumljivo, da je na isto ponudbo optimizirana tudi SEO optimizacija izdelkov v njihovi spletni trgovini.

Če boste, npr. obiskali še druge poročne spletne strani (ki niti niso nujno v prvi vrsti namenjene izključno porokam, npr. spletna stran Zlatarna Celje), boste hitro opazili, da je pravzaprav pri vseh straneh, na podoben način, izvedena SEO optimizacija spletne strani s:

  • poudarkom na ustrezno spisane SEO naslove
  • poudarkom na ustrezno spisane meta opise
  • poudarkom na hitro predstavitev ponudbe (in ustrezno gostoto rabe ključne besede za katero so te spletne strani optimizirane),…

SEO optimizacija spletnih strani za pohištvo

Pohištvo je ena izmed branž, ki sodijo med bolj zanimive panoge na internetu, saj zraven priznanih blagovnih znamk pohištvo, najrazličnejše kose pohištva ponujajo tudi številni mali pohištveni trgovci.

Ena najbolj optimalno SEO optimiziranih spletnih strani z različnimi segmenti pohištva, je spletna trgovina Pohištvo123.si, ki je svojo ponudbo pohištva optimizirala tako, da je najprej kupcem v spletni trgovini, opazna ponudba pohištva po prostorskih ambientih.

Posamezni prostorski ambieneti npr. jedilnice pa nato vsebujejo prikaz podkategorij:

  • jedilne mize
  • barski stoli
  • kuhinjski sestavi
  • servirni vozički za jedilnice, itd…

SEO optimizirana je tako primarna kategorija “jedilnice” kot tudi vsaka izmed podkategorij. Na povezavi boste opazili SEO ustrezno spisane naslove, meta opise in same opise kategorij v spletni trgovini.

Tako kot vsaka spletna trgovina, ima tudi ta trgovina še SEO rezerve, saj bi, po eni strani, lahko program jedilnih miz, dopolnili tudi z ostalimi mizami (npr. klubske mizice za dnevne sobe), ki jih sicer sama trgovina Pohištvo123.si, v svoji ponudbi že ima (v segmentu programa pohištva za dnevne sobe), a bi s preprosto računalniško aplikacijo lahko s temi istimi mizami, dopolnili tudi program jedilnih miz.

Dodatno: Še 5 primerov SEO optimizacije člankov za različne ključne besede

Seo optimizacija spletne trgovine

Za razliko od ostalih spletnih strani, SEO optimizacija spletne trgovine, vključuje še ustrezno optimizacijo kategorij izdelkov v trgovinah, SEO optimizacijo t.i. dodatno, avtomatsko generiranih url naslovov, ki nastanejo kot posledica dodajanja najrazličnejših filtrov iskanja izdelkov (npr. filtri za segmentiranje izdelkov po cenah, dimenzijah, barvah, itd…), hkrati pa, največkrat SEO optimizacija spletne trgovine, pomeni tudi offsite SEO, saj si spletne trgovine, želijo biti na prvi strani Googla, na najbolj zanimive, t.i. nakupne, generične, ključne besede, ki imajo največje volumne iskanja, hkrati pa za njih obstaja tudi največja konkurenca.

Ena, zelo učinkovito SEO optimiziran spletnih trgovin, ki se s precej generičnimi, t.i. težkimi ključnimi besedami, nahaja redno na prvi strani Googla, je spletna trgovina Topizbira.si, katere ovitki za telefon so verjetno poznani številnim kupcem etuijev za mobije.

Če vas zanima SEO optimizacija spletnih strani, si poglejte še spodnji video: