PC GOJAČE

Priložnosti – razvoj – prihodnjost

Kaj so feminizirana konopljina semena ter zakaj so zelo priljubljena

Gojenje konoplje je vedno bolj priljubljeno in v tem blogu, vam bomo razložili kaj so feminizirana konopljina semena grinšot in zakaj jih uporabniki imajo tako radi. Konopljina semena so plod ženske rastline konoplje, ko se oplodi s pelodom moške rastline. Ta semena, pa nimajo določenega spola in iz njih se lahko razvije ženska ali moška rastlina konoplje. Kateri spol se bo razvil iz posameznega semena je popolna neznanka.

Kaj so feminizirana konopljina semena

Kot smo že omenili je konoplja dvodomna rastlina, kar pomeni da je lahko ženska ali moška rastlina. To dejstvo pa tistim, ki konopljo gojijo ne pomaga prav veliko. Ljudje, kateri gojijo konopljo potrebujejo le ženske rastline konoplje, saj moške rastline služijo le za oploditev ženske. Feminizirana konopljina semena so semena, iz katerih se razvijejo le ženske rastline konoplje. V naslednjem poglavju si poglejmo kako nastanejo feminizirana konopljina semena.

feminizirana konopljina semena

Kako nastanejo feminizirana konopljina semena

Zaradi potrebe po ženskih semenih konoplje so znanstveniki začeli poizkušat kako narediti feminizirana konopljina semena. En način je, da pustimo rasti žensko rastlino na 18 ur svetlobe. Po določenem času, ker pri tej dolžini svetlobe / dneva ne more zacveteti, začne sama ženska rastlina, proizvajati moške cvetove. Če se s tem pelodom opraši druga ženska rastlina konoplje dobimo feminizirana semena. Pri teh semenih je težava, ker je pri njih zelo velika verjetnost da bodo postali hermafroditi (dvospolniki). Zato so znanstveniki razvili drugi način in sicer škropljenje s koloidnim srebrom. Če škropimo posamezni poganjek s koloidnim srebrom, se bo čez čas na tem mestu razvil moški cvet. Pelod tega cveta je potrebno nanesti na ženske cvetove druge rastline konoplje in tako dobimo feminizirana konopljina semena.

Zakaj so feminizirana konopljina semena zelo priljubljena

Ta semena konoplje so zelo priljubljena ker rodijo le ženske rastline konoplje. Ženske rastline, so tiste katere zanimajo pridelovalce konoplje. Ženska rastlina konoplje naredi neprimerno večjo maso pridelka, hkrati pa vsebuje mnogo cvetov, kateri so pokriti s trihomi. Trihomi so žleze, katere proizvajajo zaščito za konopljo, hkrati pa nosijo v sebi kanabinoide in terpene. Masa moške rastline je lahko do 20 krat manjša in vsebuje mnogo manj kanabinoidov in terpenov.

V zvezi z gojenjem konoplje vam bo sigurno uporaben še prispevek o tem katere so najboljše luči za gojenje konoplje.

vir – https://www.leafly.com/news/growing/what-are-feminized-cannabis-seeds